Bukta, házi eperlekvárral recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- csipet só
Töltéshez:
- házi eperlekvár
A bukták kenéséhez:
- olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk, 2 kk cukrot teszünk bele és meleg helyen felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet tálba tesszük, majd a vajat, a porcukrot, a 2 tojás sárgáját és a megkelt kovászt is. Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha elválik az edény falától,akkor jó a tészta állaga. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük, olvasztott vajjal kenjük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »