Bukta, házi eperlekvárral recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- csipet só
Töltéshez:
- házi eperlekvár
A bukták kenéséhez:
- olvasztott vaj
Elkészítése:
Az élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk, 2 kk cukrot teszünk bele és meleg helyen felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet tálba tesszük, majd a vajat, a porcukrot, a 2 tojás sárgáját és a megkelt kovászt is. Annyi langyos tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Ha elválik az edény falától,akkor jó a tészta állaga. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé tesszük, olvasztott vajjal kenjük és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

