Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-vaníliás kalács recept

Kakaós-vaníliás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 púpozott ek finomliszt
    • 2 ek cukor
    • 1 csipet só
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek étolaj
    • kb. 1,5 dl langyos tej a gyúráshoz

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ezután két részre osztjuk.

    Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport, és a megmaradt étolajat.

    Ha szükséges, akkor egy kis langyos tejjel lazítsunk a tésztán. Mindkettőt konyharuhával letakarjuk.
    Meleg helyen pihentetjük, kelesztjük fél óra hosszat.

    A megkelt tésztákat 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. A fehér alulra kerül, ráhelyezzük a kakaós lapot, és feltekerjük, mint a bejglit. A kapott rudat elfelezzük.
    Mindkét rudat kissé megcsavarjuk,majd összefonjuk.

    Vajjal kikent koszorú formába, vagy kuglóf formába tesszük. Megkenjük a felvert tojássárgája és egy pici víz keverékével. Letakarva még 20 percet kelesztjük.

    190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

    Vaníliás porcukorral meghintjük, majd szeleteljük.

    A kakaós-vaníliás kalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 253 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 39 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá