Kakaós-vaníliás kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ezután két részre osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport, és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges, akkor egy kis langyos tejjel lazítsunk a tésztán. Mindkettőt konyharuhával letakarjuk.
Meleg helyen pihentetjük, kelesztjük fél óra hosszat.
A megkelt tésztákat 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. A fehér alulra kerül, ráhelyezzük a kakaós lapot, és feltekerjük, mint a bejglit. A kapott rudat elfelezzük.
Mindkét rudat kissé megcsavarjuk,majd összefonjuk.
Vajjal kikent koszorú formába, vagy kuglóf formába tesszük. Megkenjük a felvert tojássárgája és egy pici víz keverékével. Letakarva még 20 percet kelesztjük.
190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintjük, majd szeleteljük.
A kakaós-vaníliás kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »