Kakaós-vaníliás kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A hozzávalókat a kakaópor és az étolaj kivételével annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ezután két részre osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk az étolaj felét. A másik felébe beledolgozzuk a kakaóport, és a megmaradt étolajat.
Ha szükséges, akkor egy kis langyos tejjel lazítsunk a tésztán. Mindkettőt konyharuhával letakarjuk.
Meleg helyen pihentetjük, kelesztjük fél óra hosszat.
A megkelt tésztákat 30-40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. A fehér alulra kerül, ráhelyezzük a kakaós lapot, és feltekerjük, mint a bejglit. A kapott rudat elfelezzük.
Mindkét rudat kissé megcsavarjuk,majd összefonjuk.
Vajjal kikent koszorú formába, vagy kuglóf formába tesszük. Megkenjük a felvert tojássárgája és egy pici víz keverékével. Letakarva még 20 percet kelesztjük.
190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintjük, majd szeleteljük.
A kakaós-vaníliás kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 7 g