Kakaós tekercsek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 kk só (csapott)
- 3 dkg élesztő
- 1dl olaj
Kakaós töltelékhez:
- 8 ek cukrozott kakaópor
- 10 dkg vaj
Tetejére
- kevés cukros tej
Elkészítése:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a felfuttatott élesztővel, és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk.
Megolvasztjuk a vajat, a lapokat lekenjük, megszórjuk kakaóporral és feltekerjük.
A tekercseket ferdén felvágjuk úgy, hogy egyet jobbra, egyet balra (/ \ / \). Oldalait is olvasztott vajjal megkenjük, majd szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük.
Még 20 percet kelni hagyjuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Mikor kész, tetejét cukros tejjel átkenjük, és visszatesszük még 5 percre.
Egy gáztepsivel lett belőle.
Tipp:
Tölthetjük még türóval, cukrozott fahéjjal vagy nutellával,ki mivel szereti. Minden változatban nagyon finom .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

