Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós krémes recept

Kakaós krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 3 evőkanál olaj
    • 70 dkg liszt

    A krémhez:

    • 25 dkg margarin vagy vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 3 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:

    Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl ágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük,

    A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel.

    Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd fél órát kelesztjük.

    Tepsibe tesszük a kalácsokat, a tetejét megkenjük a felvert tojással és betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kb 25 percig sütjük.

    Tipp:

    Én még a tetejét megszoktam szórni vágott dióval. Nagyon finom a pörkölt dió íze rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá