Kakaós krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál olaj
  • 70 dkg liszt

A krémhez:

  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl ágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük,

A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel.

Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd fél órát kelesztjük.

Tepsibe tesszük a kalácsokat, a tetejét megkenjük a felvert tojással és betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kb 25 percig sütjük.

Tipp:

Én még a tetejét megszoktam szórni vágott dióval. Nagyon finom a pörkölt dió íze rajta.