Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós fantan recept

Kakaós fantan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 5 dkg cukor
    • 1/2 kk só
    • 5 dkg vaj
    • 1 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Kenéshez:

    • 3 ek cukrozott kakaópor
    • 1 kk fahéj
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

    A tésztánkból nagy téglalapot nyújtunk. Megkenjük az olvasztott vaj és kakaó-fahéj elegyével, majd hosszában derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra téve, most keresztben 12 részre vágjuk és középen kicsit félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.
    2013-07-24
    Pihentetjük őket úgy 15 percet. Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére (opcionális).

    Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson, 15 perc alatt világosra sütjük.

    Tipp:

    Nem olyan régen elkészítettem az eredetileg fahéjasra megálmodott péksüteményt. Azonban folytatást kívánt ez a fincsi tészta, próba kakaósan is!
    Végeredmény döntetlen lett kis családomban, mindenki döntsön ízlése szerint ,de egy próbát mindenképp megér :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá