Kakaós fantan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl langyos tej
- 5 dkg cukor
- 1/2 kk só
- 5 dkg vaj
- 1 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 3 ek cukrozott kakaópor
- 1 kk fahéj
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A tésztánkból nagy téglalapot nyújtunk. Megkenjük az olvasztott vaj és kakaó-fahéj elegyével, majd hosszában derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra téve, most keresztben 12 részre vágjuk és középen kicsit félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.
Pihentetjük őket úgy 15 percet. Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére (opcionális).
Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson, 15 perc alatt világosra sütjük.
Tipp:
Nem olyan régen elkészítettem az eredetileg fahéjasra megálmodott péksüteményt. Azonban folytatást kívánt ez a fincsi tészta, próba kakaósan is!
Végeredmény döntetlen lett kis családomban, mindenki döntsön ízlése szerint ,de egy próbát mindenképp megér :)