Kakaós fantan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 kk só
  • 5 dkg vaj
  • 1 db egész tojás

Kenéshez:

  • 3 ek cukrozott kakaópor
  • 1 kk fahéj
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben kevés cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.

A tésztánkból nagy téglalapot nyújtunk. Megkenjük az olvasztott vaj és kakaó-fahéj elegyével, majd hosszában derelye vágóval vagy pizza szeletelővel 5 egyenlő csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra téve, most keresztben 12 részre vágjuk és középen kicsit félbe hajtva, papírkapszlikkal bélelt muffin sütőformába tesszük.
2013-07-24
Pihentetjük őket úgy 15 percet. Egy kevés barna cukrot szórhatunk minden kis legyező tetejére (opcionális).

Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben középső rácson, 15 perc alatt világosra sütjük.

Tipp:

Nem olyan régen elkészítettem az eredetileg fahéjasra megálmodott péksüteményt. Azonban folytatást kívánt ez a fincsi tészta, próba kakaósan is!
Végeredmény döntetlen lett kis családomban, mindenki döntsön ízlése szerint ,de egy próbát mindenképp megér :)