Kakaós-fahéjas tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 g élesztő (2,45 g CH)
- 250 ml víz
- 250 g tk tönkölyliszt (159,75 g CH)
- 100 g graham liszt (60 g CH)
- 100 g búza finomliszt ( 75,4 g CH)
- 70 g margarin
- csipet só
- 5 ml folyékony édesítő
A töltelékhez:
- 100 g nagyon lágy margarin
- 32 g holland kakaópor (4,48 g CH)
- 100 g xilit (60 g CH), vagy annak megfelelő édesítő
- fahéj
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt elkeverjük a langyos vízben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a sóval, az édesítővel és az élesztős vízzel jó alaposan összegyúrjuk. Kb 40-50 percig kelesztjük.
Ezalatt a margarint magában habosra keverjük. (Fontos, hogy lágy legyen, akkor majd sokkal könnyebb lesz elkenni a tésztán a tölteléket. Nyugodtan meg is mikrózhatjuk kicsit.) Kis adagokban beledolgozzuk a xilites, vagy édesítőszeres kakaót, ha szeretnénk, kevés fahéjat is keverjünk bele.
Az idő közben megkelt tésztát 40*60 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalával merőlegesen félbevágjuk. Az egyik lapot megkenjük a kakaókrémmel és ráborítjuk a másikat. Hosszában kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk (így 10 csíkot kell kapnunk), majd ezeket keresztben félbevágjuk (így 20 rövidebb csíkunk lesz).
A csíkokat egyesével megsodorjuk, majd feltekerjük és sütőpapíros tepsin még fél óráig kelesztjük. Ezután egy felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Az eredeti receptben az szerepel, hogy 180 fokon 10 percet süssük a tekercseket, de én 30-35 percig sütöttem.
Tipp:
Ha xilittel készítjük el, a tekercsek összesen 302,08 g CH-t tartalmaznak, darabonként 15,1 g-ot.
Ha édesítőszert használunk, ez az érték összesen 362,08 g, darabonként pedig 18,1 g.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »