Kakaós csiga új technikával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Töltelékhez:
- 2-3 ek olaj
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot elkeverjük a kakaóporral. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Megkenjük vékonyan olajjal. Megszórjuk a cukros kakaóval. A téglalap keskenyebbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük.
Egy vékony varró cérnával a tekercs alá nyúlunk, majd másfél ujjnyi széles szeleteket vágunk le úgy, mintha a cérnával csomót kötnénk a tekercsre. A csigákat az előkészített tepsibe fektetjük egymástól egy kicsit távolabb.
Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20-25 perc. 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Lassan már hagyomány, hogy a hétvégét egy finom péksüteménnyel kezdjük. A család nem panaszkodik, én pedig imádom készíteni és természetesen elfogyasztani is. Most épp kakaós csiga sült, ami nem épp egy különleges kelt tészta, de most egy új technikát próbáltam ki, ami annyira jól működött, hogy mindenkinek jó szívvel ajánlom és biztos vagyok benne, hogy legközelebb is csak így fogom készíteni. Ezzel a módszerrel csodaszép, egyforma csigákat kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »