Kakaós csiga, túrós tésztából recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 10 ek. étolaj
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
A töltelék:
- 10 dkg margarin
- 3 ek. kakaópor
- 5 ek. porcukor
Elkészítése:
A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, tejet és az étolajat.
Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitált lisztet és kézzel összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóporral és feltekerjük, mint a bejglit.
Másfél-két centis szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük. /180 fokon 15-20 perc/ Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »



