Kakaós csiga, túrós tésztából recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 10 ek. étolaj
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
A töltelék:
- 10 dkg margarin
- 3 ek. kakaópor
- 5 ek. porcukor
Elkészítése:
A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, tejet és az étolajat.
Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitált lisztet és kézzel összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóporral és feltekerjük, mint a bejglit.
Másfél-két centis szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük. /180 fokon 15-20 perc/ Ebből a mennyiségből nekem 20 darab lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »