Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kb. 2,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 2 ek porcukor
A csigák locsolásához:
- 2 dl (kb)tej
- 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot teszünk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, átszitáljuk és minden hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Kézzel jól kidagasztjuk. Hozzáadjuk a vajat is apránként és szép hólyagosra dagasztjuk. A kelesztőtál fedelét rátesszük, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra, téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott vajjal lekenjük, kis szitán kakaóval, majd porcukorral megszórjuk.
Feltekerjük, mint a bejglit, 2 cm vastagra szeleteljük, majd sütőpapírral fedett nagy tepsire tesszük. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük,picit megmelegítjük. A csigákat meglocsoljuk vele. 15 percet még állni hagyjuk.
Eddig bemelegítjük 200 fokra a sütőnket és a csigákat megsütjük. Sütés közben, még kétszer meglocsoljuk.
A csigákat, ha egymás mellé tesszük, akkor, a tészta felfelé nő, ha kis távolságra tesszük, akkor terülnek a csigák.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

