Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb. 2,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 2 ek porcukor
A csigák locsolásához:
- 2 dl (kb)tej
- 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot teszünk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, átszitáljuk és minden hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Kézzel jól kidagasztjuk. Hozzáadjuk a vajat is apránként és szép hólyagosra dagasztjuk. A kelesztőtál fedelét rátesszük, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra, téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott vajjal lekenjük, kis szitán kakaóval, majd porcukorral megszórjuk.
Feltekerjük, mint a bejglit, 2 cm vastagra szeleteljük, majd sütőpapírral fedett nagy tepsire tesszük. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük,picit megmelegítjük. A csigákat meglocsoljuk vele. 15 percet még állni hagyjuk.
Eddig bemelegítjük 200 fokra a sütőnket és a csigákat megsütjük. Sütés közben, még kétszer meglocsoljuk.
A csigákat, ha egymás mellé tesszük, akkor, a tészta felfelé nő, ha kis távolságra tesszük, akkor terülnek a csigák.