Kakaós csiga recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 6 dkg élesztő
- 4,5 dl tej
- pici só
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
Kimérem az alapanyagokat, utána fölfuttatom az élesztőt, a tej felével és kb egy kiskanàl cukorral. Ez után a lisztbe öntöm a cukrot, a kovászt, sót, olajat, és elkezdem kidolgozni. Közbe lassan hozzáadom a többi tejet. Addig amíg el nem válik a tàltól, majd hagyom megkelni. Mikor megkelt lisztezett deszkàn félbe veszem. Kinyújtom, megkenem kis olajjal, megszórom kakaóval. Föltekerem, és kb 1-1,5 cm szélesen fölvágom. A tepsibe fektetem őket, pici olajjal még megszoktam kenni a tetejüket, és szórok arra is kakaót. Előmelegített sütőbe kb 30-35 percig sütöm. A másik darabot is így csinálom, csak kakaó helyett fahéjjal, és cukorral szórom meg. Mikor kiveszem a sütőből megszórom porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

