Kakaós csiga recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 6 dkg élesztő
- 4,5 dl tej
- pici só
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
Kimérem az alapanyagokat, utána fölfuttatom az élesztőt, a tej felével és kb egy kiskanàl cukorral. Ez után a lisztbe öntöm a cukrot, a kovászt, sót, olajat, és elkezdem kidolgozni. Közbe lassan hozzáadom a többi tejet. Addig amíg el nem válik a tàltól, majd hagyom megkelni. Mikor megkelt lisztezett deszkàn félbe veszem. Kinyújtom, megkenem kis olajjal, megszórom kakaóval. Föltekerem, és kb 1-1,5 cm szélesen fölvágom. A tepsibe fektetem őket, pici olajjal még megszoktam kenni a tetejüket, és szórok arra is kakaót. Előmelegített sütőbe kb 30-35 percig sütöm. A másik darabot is így csinálom, csak kakaó helyett fahéjjal, és cukorral szórom meg. Mikor kiveszem a sütőből megszórom porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.