Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 6 dkg élesztő
- 4,5 dl tej
- pici só
- 1,5 dl olaj
Elkészítése:
Kimérem az alapanyagokat, utána fölfuttatom az élesztőt, a tej felével és kb egy kiskanàl cukorral. Ez után a lisztbe öntöm a cukrot, a kovászt, sót, olajat, és elkezdem kidolgozni. Közbe lassan hozzáadom a többi tejet. Addig amíg el nem válik a tàltól, majd hagyom megkelni. Mikor megkelt lisztezett deszkàn félbe veszem. Kinyújtom, megkenem kis olajjal, megszórom kakaóval. Föltekerem, és kb 1-1,5 cm szélesen fölvágom. A tepsibe fektetem őket, pici olajjal még megszoktam kenni a tetejüket, és szórok arra is kakaót. Előmelegített sütőbe kb 30-35 percig sütöm. A másik darabot is így csinálom, csak kakaó helyett fahéjjal, és cukorral szórom meg. Mikor kiveszem a sütőből megszórom porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »