Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 6 dkg élesztő
  • 4,5 dl tej
  • pici só
  • 1,5 dl olaj

Elkészítése:
Kimérem az alapanyagokat, utána fölfuttatom az élesztőt, a tej felével és kb egy kiskanàl cukorral. Ez után a lisztbe öntöm a cukrot, a kovászt, sót, olajat, és elkezdem kidolgozni. Közbe lassan hozzáadom a többi tejet. Addig amíg el nem válik a tàltól, majd hagyom megkelni. Mikor megkelt lisztezett deszkàn félbe veszem. Kinyújtom, megkenem kis olajjal, megszórom kakaóval. Föltekerem, és kb 1-1,5 cm szélesen fölvágom. A tepsibe fektetem őket, pici olajjal még megszoktam kenni a tetejüket, és szórok arra is kakaót. Előmelegített sütőbe kb 30-35 percig sütöm. A másik darabot is így csinálom, csak kakaó helyett fahéjjal, és cukorral szórom meg. Mikor kiveszem a sütőből megszórom porcukorral.