Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához(kb.:45 db):
- 60 dkg liszt
- 8 dkg lágy margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 4 dkg élesztő
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 -2.5 dl tej
- kevés olaj
Töltelék :
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 5 evőkanál kristálycukor
A tetejére :
- 1 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsük hozzá.
Meleg helyen letakarva kelesszük kb. fél órát.
Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra, kenjük le az egész tésztát vékonyan olajjal. A jól összekevert töltelékkel szórjuk a tésztát és tekerjük fel. Ezután vágjuk fel csigákra. Meleg helyen kb. 15 percet még kelesszük. Majd 25 perc alatt süssük készre. Sütés közben 2 –szer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

