Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2-3 dl langyos tej
- 1 kávéskanál só
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 dkg élesztő
- 50+10 dkg finomliszt
- 25 dkg hideg vaj
Krém:
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál porcukor
- 25 dkg puha vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos, cukros tejben. Egy tálba beleszórjuk a fél kg lisztet, a sót, a maradék cukrot, beleöntjük a felfutott élesztőt meg a többi tejet és 10-15 percig dagasztjuk.
Cipót formálunk a tésztából, meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Közben a hideg vajat összedolgozzuk a 10 dkg liszttel (lehetőség szerint minél kevesebbet érjünk hozzá a meleg kezünkkel),
majd lapos tégla alakúra formázzuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rátesszük a vajat, hajtogatjuk, majd fóliába csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezt még kétszer megismételjük.
Ha végeztünk akkor kinyújtjuk jó vékonyra (bekenhetjük olajjal, hogy megragadjon a kakaó), megszórjuk a kakaópor és cukor keverékével. Feltekerjük és ujjnyi szélesre felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.
Ha van időnk, akkor érdemes betenni a hűtőbe néhány órára, ha nincs, akkor nyugodtan kihagyhatjuk ezt a szakaszt
Forró, 220 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.