Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2-3 dl langyos tej
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 50+10 dkg finomliszt
  • 25 dkg hideg vaj

Krém:

  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 25 dkg puha vaj

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos, cukros tejben. Egy tálba beleszórjuk a fél kg lisztet, a sót, a maradék cukrot, beleöntjük a felfutott élesztőt meg a többi tejet és 10-15 percig dagasztjuk.

Cipót formálunk a tésztából, meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, és meleg, nem huzatos helyen hagyjuk a duplájára kelni. Közben a hideg vajat összedolgozzuk a 10 dkg liszttel (lehetőség szerint minél kevesebbet érjünk hozzá a meleg kezünkkel),

majd lapos tégla alakúra formázzuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rátesszük a vajat, hajtogatjuk, majd fóliába csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezt még kétszer megismételjük.

Ha végeztünk akkor kinyújtjuk jó vékonyra (bekenhetjük olajjal, hogy megragadjon a kakaó), megszórjuk a kakaópor és cukor keverékével. Feltekerjük és ujjnyi szélesre felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk.

Ha van időnk, akkor érdemes betenni a hűtőbe néhány órára, ha nincs, akkor nyugodtan kihagyhatjuk ezt a szakaszt

Forró, 220 fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.