Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
- 0,7 dl olaj
- 2,5 dl tej
- 15 darab édesítő tabletta (Süssina)
- 1 tk cukor
- kakaópor vagy cukrozott kakaó
Elkészítése:
A cukrot az élesztővel a tej egy részében felfuttatjuk. Közben a tej másik részét kicsit meglangyosítjuk, hogy az édesítő tabletták feloldódjanak benne.
A lisztet, élesztőt, édesítős tejet és az olajat összedagasztjuk. Amikor már szép sima, egy nagy lapot nyújtunk belőle. (nem kell még keleszteni.) Ezt vékonyan megolajozzuk és jó vastagon megszórjuk a kakaóval. (azért kell megolajozni, hogy a kakaó megtapadjon) A lapot feltekerjük (mint a bejglit) és 12 részre vágjuk.
A kiolajozott tepsibe tesszük. Szép pirosra sütjük. Mikor megsült, egy kis langyos cukros tejjel megöntözzük, hogy finom puha legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »