Kakaós csiga recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
- 0,7 dl olaj
- 2,5 dl tej
- 15 darab édesítő tabletta (Süssina)
- 1 tk cukor
- kakaópor vagy cukrozott kakaó
Elkészítése:
A cukrot az élesztővel a tej egy részében felfuttatjuk. Közben a tej másik részét kicsit meglangyosítjuk, hogy az édesítő tabletták feloldódjanak benne.
A lisztet, élesztőt, édesítős tejet és az olajat összedagasztjuk. Amikor már szép sima, egy nagy lapot nyújtunk belőle. (nem kell még keleszteni.) Ezt vékonyan megolajozzuk és jó vastagon megszórjuk a kakaóval. (azért kell megolajozni, hogy a kakaó megtapadjon) A lapot feltekerjük (mint a bejglit) és 12 részre vágjuk.
A kiolajozott tepsibe tesszük. Szép pirosra sütjük. Mikor megsült, egy kis langyos cukros tejjel megöntözzük, hogy finom puha legyen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.