Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
  • 0,7 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • 15 darab édesítő tabletta (Süssina)
  • 1 tk cukor
  • kakaópor vagy cukrozott kakaó

Elkészítése:

A cukrot az élesztővel a tej egy részében felfuttatjuk. Közben a tej másik részét kicsit meglangyosítjuk, hogy az édesítő tabletták feloldódjanak benne.

A lisztet, élesztőt, édesítős tejet és az olajat összedagasztjuk. Amikor már szép sima, egy nagy lapot nyújtunk belőle. (nem kell még keleszteni.) Ezt vékonyan megolajozzuk és jó vastagon megszórjuk a kakaóval. (azért kell megolajozni, hogy a kakaó megtapadjon) A lapot feltekerjük (mint a bejglit) és 12 részre vágjuk.

A kiolajozott tepsibe tesszük. Szép pirosra sütjük. Mikor megsült, egy kis langyos cukros tejjel megöntözzük, hogy finom puha legyen.