Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2,5 dl natúr joghurt
- kb 1 – 1,5 dl tej
- 4 ek cukor
- csipet só
- fél dl olaj
- 3 dkg élesztő
Kenéshez:
- 15-20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
Töltelék:
- 1,5 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A joghurtot és a tejet a cukorral meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Akkor jó amikor halvány barna hab keletkezik a tetején.
A lisztet a sóval elkeverjük majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Ha kemény lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet még, illetve ha túl ragacsos akkor meg egy kevés lisztet tegyünk bele.
Pihentetés nélkül (tehát nem kell keleszteni)azonnal 6 gombócra osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk mind a 6-ot egyforma vékony téglalap formára, minél vékonyabbra nyújtjuk annál levelesebb lesz. A vajat kihabosítjuk.Az egyik kinyújtott lapot vékonyan megkenjük vajjal, rárakjuk a második kinyújtott lapot és vékonyan megvajazzuk, rá a harmadik lapot, vajazzuk, addig folytatjuk míg el nem fogynak a lapok.
A felső lap tetejét is megkenjük vajjal majd rászórjuk egyenletesen az összekevert tölteléket. Feltekerjük mint a bejglit és kb. másfél ujjnyi széles karikákat vágunk belőle. Sütőpapírozott tepsibe tesszük és hagyjuk kb. 1 órát kelni vagyis míg duplájára nem kelnek. Hidegen teszem be a sütőbe (addig is kelnek,míg melegszik a sütő)180 fokra állítom a hőfokot és kb. 15 percig sütjük a csigákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

