Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl natúr joghurt
- kb 1 – 1,5 dl tej
- 4 ek cukor
- csipet só
- fél dl olaj
- 3 dkg élesztő
Kenéshez:
- 15-20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
Töltelék:
- 1,5 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A joghurtot és a tejet a cukorral meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Akkor jó amikor halvány barna hab keletkezik a tetején.
A lisztet a sóval elkeverjük majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Ha kemény lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet még, illetve ha túl ragacsos akkor meg egy kevés lisztet tegyünk bele.
Pihentetés nélkül (tehát nem kell keleszteni)azonnal 6 gombócra osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk mind a 6-ot egyforma vékony téglalap formára, minél vékonyabbra nyújtjuk annál levelesebb lesz. A vajat kihabosítjuk.Az egyik kinyújtott lapot vékonyan megkenjük vajjal, rárakjuk a második kinyújtott lapot és vékonyan megvajazzuk, rá a harmadik lapot, vajazzuk, addig folytatjuk míg el nem fogynak a lapok.
A felső lap tetejét is megkenjük vajjal majd rászórjuk egyenletesen az összekevert tölteléket. Feltekerjük mint a bejglit és kb. másfél ujjnyi széles karikákat vágunk belőle. Sütőpapírozott tepsibe tesszük és hagyjuk kb. 1 órát kelni vagyis míg duplájára nem kelnek. Hidegen teszem be a sütőbe (addig is kelnek,míg melegszik a sütő)180 fokra állítom a hőfokot és kb. 15 percig sütjük a csigákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »