Hozzávalók:
Kenéshez:
Töltelék:
Elkészítése:
A joghurtot és a tejet a cukorral meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Akkor jó amikor halvány barna hab keletkezik a tetején.
A lisztet a sóval elkeverjük majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.Ha kemény lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet még, illetve ha túl ragacsos akkor meg egy kevés lisztet tegyünk bele.
Pihentetés nélkül (tehát nem kell keleszteni)azonnal 6 gombócra osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk mind a 6-ot egyforma vékony téglalap formára, minél vékonyabbra nyújtjuk annál levelesebb lesz. A vajat kihabosítjuk.Az egyik kinyújtott lapot vékonyan megkenjük vajjal, rárakjuk a második kinyújtott lapot és vékonyan megvajazzuk, rá a harmadik lapot, vajazzuk, addig folytatjuk míg el nem fogynak a lapok.
A felső lap tetejét is megkenjük vajjal majd rászórjuk egyenletesen az összekevert tölteléket. Feltekerjük mint a bejglit és kb. másfél ujjnyi széles karikákat vágunk belőle. Sütőpapírozott tepsibe tesszük és hagyjuk kb. 1 órát kelni vagyis míg duplájára nem kelnek. Hidegen teszem be a sütőbe (addig is kelnek,míg melegszik a sütő)180 fokra állítom a hőfokot és kb. 15 percig sütjük a csigákat.