Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos fánk recept

Joghurtos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók kb 16 fánkhoz:

    • 1 dl tej
    • 1,5 dl natúr joghurt
    • 2 dk élesztő
    • 2 ek cukor
    • 25 dk liszt
    • 1/4 tk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A joghurtot kelesztőtálba tesszük. A tejet forráspontig melegítjük és hozzáöntjük a joghurthoz. Beletesszük a cukrot, jól összekeverjük és végül belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután a tál tetejét lefedjük és 5 percig pihentetjük, majd hozzáöntjük a csipet sóval és a szódabikarbónával összekevert lisztet.

    Keverőlapáttal jól összekeverjük, tetejét liszttel megszórjuk, majd a tál tetejét lefedve, egy órán át meleg helyen kelesztjük.

    Kelesztés után, lisztezett felületre borítjuk, majd a tetejét is jól megszórjuk liszttel és tenyérrel ujjnyi vastagra lapogatjuk (kelesztés után elég lágy lesz a tészta, ezért bőven alá kell lisztezni hogy ne ragadjon le). Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, majd egy konyharuhával letakarva még 20 percig kelesztjük.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd óvatosan belehelyezzük a fánkokat (egyszerre legfeljebb 3-4 darabotot, mert sütés közben nőni fognak). Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük és papírtörlőre szedjük.

    Még melegen porcukorral megszórjuk és ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá