Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hűtőben kelt házi kenyér recept

Hűtőben kelt házi kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 bögre finomliszt
    • 2 bögre langyos víz
    • 2 ek étolaj
    • 2 tk só
    • 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)

    1 bögre = 2,5 dl

    Elkészítése:

    A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzákeverjük egy villával az olajat, majd a langyos vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este.

    Reggel kissé átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk.

    Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, a megformázott kenyeret beletesszük. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.

    Vízzel lespricceljük, és  a tálat lefedjük. 240 fokra állítjuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük a kenyeret. Amikor eléri a hőfokot, kb. még 60 percig sütjük.

    Kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét, és még kb. 10 percet sütjük.

    Tipp:

    A Rupáner konyhában leltem a receptre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá