Hűtőben kelt házi kenyér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 5 bögre finomliszt
- 2 bögre langyos víz
- 2 ek étolaj
- 2 tk só
- 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)
1 bögre = 2,5 dl
Elkészítése:
A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzákeverjük egy villával az olajat, majd a langyos vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este.
Reggel kissé átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk.
Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, a megformázott kenyeret beletesszük. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.
Vízzel lespricceljük, és a tálat lefedjük. 240 fokra állítjuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük a kenyeret. Amikor eléri a hőfokot, kb. még 60 percig sütjük.
Kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét, és még kb. 10 percet sütjük.
Tipp:
A Rupáner konyhában leltem a receptre.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.