Hűtőben kelt házi kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 bögre finomliszt
- 2 bögre langyos víz
- 2 ek étolaj
- 2 tk só
- 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)
1 bögre = 2,5 dl
Elkészítése:
A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzákeverjük egy villával az olajat, majd a langyos vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este.
Reggel kissé átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk.
Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, a megformázott kenyeret beletesszük. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.
Vízzel lespricceljük, és a tálat lefedjük. 240 fokra állítjuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük a kenyeret. Amikor eléri a hőfokot, kb. még 60 percig sütjük.
Kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét, és még kb. 10 percet sütjük.
Tipp:
A Rupáner konyhában leltem a receptre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


