Hűtőben kelt házi kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 bögre finomliszt
- 2 bögre langyos víz
- 2 ek étolaj
- 2 tk só
- 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)
1 bögre = 2,5 dl
Elkészítése:
A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzákeverjük egy villával az olajat, majd a langyos vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este.
Reggel kissé átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk.
Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, a megformázott kenyeret beletesszük. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.
Vízzel lespricceljük, és a tálat lefedjük. 240 fokra állítjuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük a kenyeret. Amikor eléri a hőfokot, kb. még 60 percig sütjük.
Kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét, és még kb. 10 percet sütjük.
Tipp:
A Rupáner konyhában leltem a receptre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »