Hűtőben kelt házi kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 bögre finomliszt
  • 2 bögre langyos víz
  • 2 ek étolaj
  • 2 tk só
  • 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)

1 bögre = 2,5 dl

Elkészítése:

A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt és a sót. Hozzákeverjük egy villával az olajat, majd a langyos vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este.

Reggel kissé átgyúrjuk, gömbölyűre formázzuk.

Egy hőálló tálat sütőpapírral kibélelünk, a megformázott kenyeret beletesszük. Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk.

Vízzel lespricceljük, és  a tálat lefedjük. 240 fokra állítjuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük a kenyeret. Amikor eléri a hőfokot, kb. még 60 percig sütjük.

Kivesszük, újból lespricceljük vízzel a tetejét, és még kb. 10 percet sütjük.

Tipp:

A Rupáner konyhában leltem a receptre.