Hűtőben kelesztett lángos recept

Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 1 kg liszt
- a sütéshez olaj
Elkészítése:
A tejben fakanállal elkeverem az élesztőt,tojást és sót.Ezután a lisztet is hozzákeverem.Az elkészült, kissé lágy masszát nagyméretű nylon zacskóba öntöm és lazán megkötöm a nylon száját,hogy maradjon hely a tasakban a kelő tésztának.Hűtőben tárolom. Másnaptól süthető. Olajozott kézzel csípek a masszából megfelelő méretű adagot, amit széthúzogatva forró olajban mindkét oldalán megsütök.Ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható. Azért olajozott kézzel formázom a lángosokat,mert így nem ragad a kézre a massza. A nyers lángos tészta hűtőben 1hétig is eltartható,így mindig csak annyit sütünk belőle, amennyit elfogyasztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »