Hűtőben kelesztett lángos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 kg liszt
  • a sütéshez olaj

Elkészítése:
A tejben fakanállal elkeverem az élesztőt,tojást és sót.Ezután a lisztet is hozzákeverem.Az elkészült, kissé lágy masszát nagyméretű nylon zacskóba öntöm és lazán megkötöm a nylon száját,hogy maradjon hely a tasakban a kelő tésztának.Hűtőben tárolom. Másnaptól süthető. Olajozott kézzel csípek a masszából megfelelő méretű adagot, amit széthúzogatva forró olajban mindkét oldalán megsütök.Ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható. Azért olajozott kézzel formázom a lángosokat,mert így nem ragad a kézre a massza. A nyers lángos tészta hűtőben 1hétig is eltartható,így mindig csak annyit sütünk belőle, amennyit elfogyasztunk.