Húsvéti kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 g margarin
- 25 g élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 50 g nyírfacukor (vagy cukor)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott tk só
- 400 g csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz (vagy sima finomliszt)
- 100 g rétesliszt
Elkészítése:
Először a tejet megmelegítjük, majd a fele tejben felfuttatjuk az élesztőt egy evőkanál liszttel és a nyírfacukorral.
A többi lisztet egy kelesztőtálba szórjuk, elkeverjük a sóval és a többi cukorral. 1 tojást hozzáadunk. A maradék meleg tejhez hozzáadjuk a margarint, összekeverjük, és így olvasztjuk meg.
Hozzáöntjük a liszthez és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. A tálat letakarva meleg helyen legalább 40 percet pihentetjük a tésztát.
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyiket 3 egyforma darabra felvágjuk és a darabokból hosszú csíkokat kezdünk el sodorni, majd összefonjuk. Így lesz 2 db 3 fonásos kalácsunk.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és belehelyezzük a 2 kalácsot. Letakarjuk és további 30 percet kelni hagyjuk. 1 felvert tojással lekenjük a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (légkeveréssel) szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »