Húsvéti fánk recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A fánkhoz:
- 50 dkg liszt
- 4 g élesztő
- 5 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl napraforgó olaj (sütéshez)
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A lisztet egy edénybe kimérjük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt másik edénybe mérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztre öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
Egy fakanállal a tésztát összekeverjük, majd teljesen simára gyúrjuk, és meleg helyen letakarva 30 percig pihentetjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánk szaggatóval kiszurkáljuk, majd 10 percig pihentetjük.
Forró olajban kisütjük.
A csokoládét az olajban felolvasztjuk, majd a fánk tetejére folyatjuk, és porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.