Húsvéti fánk recept

Hozzávalók:
A fánkhoz:
- 50 dkg liszt
- 4 g élesztő
- 5 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl napraforgó olaj (sütéshez)
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A lisztet egy edénybe kimérjük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt másik edénybe mérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztre öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.
Egy fakanállal a tésztát összekeverjük, majd teljesen simára gyúrjuk, és meleg helyen letakarva 30 percig pihentetjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánk szaggatóval kiszurkáljuk, majd 10 percig pihentetjük.
Forró olajban kisütjük.
A csokoládét az olajban felolvasztjuk, majd a fánk tetejére folyatjuk, és porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »