Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti fánk recept

Húsvéti fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A fánkhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 4 g élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 6 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dl napraforgó olaj (sütéshez)

    A tetejére

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A lisztet egy edénybe kimérjük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt másik edénybe mérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.

    A lisztre öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.

    Egy fakanállal a tésztát összekeverjük, majd teljesen simára gyúrjuk, és meleg helyen letakarva 30 percig pihentetjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánk szaggatóval kiszurkáljuk, majd 10 percig pihentetjük.

    Forró olajban kisütjük.

    A csokoládét az olajban felolvasztjuk, majd a fánk tetejére folyatjuk, és porcukorral meghintjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá