Húsvéti fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A fánkhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 4 g élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dl napraforgó olaj (sütéshez)

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A lisztet egy edénybe kimérjük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt másik edénybe mérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.

A lisztre öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját.

Egy fakanállal a tésztát összekeverjük, majd teljesen simára gyúrjuk, és meleg helyen letakarva 30 percig pihentetjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánk szaggatóval kiszurkáljuk, majd 10 percig pihentetjük.

Forró olajban kisütjük.

A csokoládét az olajban felolvasztjuk, majd a fánk tetejére folyatjuk, és porcukorral meghintjük.