Házi vajas kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 150 ml tej
- 150 ml víz
- só
- olvasztott vaj
Elkészítése:
Összegyúrjuk a hozzávalókat egy tálban úgy, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Kétfelé osztjuk a cipót, fogjuk az egyiket és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Bekenjük olvasztott vajjal a tetejét. Ezután nyolc kis háromszögre osztjuk a tésztát. (Először félbe vágjuk, majd ismét félbe, és újra félbe).
Feltekerjük a háromszögecskéket, így kis kifliket kapunk. 8 darabot. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, kicsit megsózzuk, majd kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük őket. A másik adag tésztával ugyanezt tesszük, így tizenhat kiflink lesz.
A kifliket hagyjuk megkelni langyos helyen. Ezután mehet a sütőbe. A házi vajas kiflink 20-25 perc alatt elkészül.
Tipp:
TIPP:
A kiflik tetejét vaj helyett felvert tojással is megkenhetjük. Így a tetejük szép fényes lesz.
Ízlés szerint szórhatunk a tetejére reszelt sajtot, szezámmagot is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »