Házi vajas kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 150 ml tej
- 150 ml víz
- só
- olvasztott vaj
Elkészítése:
Összegyúrjuk a hozzávalókat egy tálban úgy, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Kétfelé osztjuk a cipót, fogjuk az egyiket és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Bekenjük olvasztott vajjal a tetejét. Ezután nyolc kis háromszögre osztjuk a tésztát. (Először félbe vágjuk, majd ismét félbe, és újra félbe).
Feltekerjük a háromszögecskéket, így kis kifliket kapunk. 8 darabot. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, kicsit megsózzuk, majd kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük őket. A másik adag tésztával ugyanezt tesszük, így tizenhat kiflink lesz.
A kifliket hagyjuk megkelni langyos helyen. Ezután mehet a sütőbe. A házi vajas kiflink 20-25 perc alatt elkészül.
Tipp:
TIPP:
A kiflik tetejét vaj helyett felvert tojással is megkenhetjük. Így a tetejük szép fényes lesz.
Ízlés szerint szórhatunk a tetejére reszelt sajtot, szezámmagot is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »