Házi vajas kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 150 ml tej
- 150 ml víz
- só
- olvasztott vaj
Elkészítése:
Összegyúrjuk a hozzávalókat egy tálban úgy, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Kétfelé osztjuk a cipót, fogjuk az egyiket és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Bekenjük olvasztott vajjal a tetejét. Ezután nyolc kis háromszögre osztjuk a tésztát. (Először félbe vágjuk, majd ismét félbe, és újra félbe).
Feltekerjük a háromszögecskéket, így kis kifliket kapunk. 8 darabot. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, kicsit megsózzuk, majd kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük őket. A másik adag tésztával ugyanezt tesszük, így tizenhat kiflink lesz.
A kifliket hagyjuk megkelni langyos helyen. Ezután mehet a sütőbe. A házi vajas kiflink 20-25 perc alatt elkészül.
Tipp:
TIPP:
A kiflik tetejét vaj helyett felvert tojással is megkenhetjük. Így a tetejük szép fényes lesz.
Ízlés szerint szórhatunk a tetejére reszelt sajtot, szezámmagot is.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »