Hozzávalók:
Elkészítése:
Összegyúrjuk a hozzávalókat egy tálban úgy, hogy se túl lágy, se túl kemény ne legyen a tészta. Kétfelé osztjuk a cipót, fogjuk az egyiket és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Bekenjük olvasztott vajjal a tetejét. Ezután nyolc kis háromszögre osztjuk a tésztát. (Először félbe vágjuk, majd ismét félbe, és újra félbe).
Feltekerjük a háromszögecskéket, így kis kifliket kapunk. 8 darabot. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, kicsit megsózzuk, majd kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük őket. A másik adag tésztával ugyanezt tesszük, így tizenhat kiflink lesz.
A kifliket hagyjuk megkelni langyos helyen. Ezután mehet a sütőbe. A házi vajas kiflink 20-25 perc alatt elkészül.
TIPP:
A kiflik tetejét vaj helyett felvert tojással is megkenhetjük. Így a tetejük szép fényes lesz.
Ízlés szerint szórhatunk a tetejére reszelt sajtot, szezámmagot is.
Jó étvágyat!