Házi krémes recept

Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és apránként a tejfölt. Puha, nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét tésztagombócot lisztezett munkalapon kinyújtjuk egy nagy tepsi méretére. Ráfektetjük a sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített, 200 fokos sütőben egyenként világosra sütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a forró pudingba. A tejszínt szintén keményre verjük, és ezt is belekeverjük.
Összeállítás:
Az egyik lapra rákenjük a krémet. Az 5 dl tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos krémre. A másik lapot ráhelyezzük a hab tetejére. Hideg helyen hagyjuk pihenni pár órát, majd felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Ha magunk készítjük a tésztát, nem kell a tetejét előre felkockázni mert finom gyenge lesz a tészta és könnyen lehet szelni. Aki szereti, ha édesebb, még tehet hozzá cukrot. Tejszínt se fontos a krémre tenni, mert anélkül is finom lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »