Házi krémes recept

Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és apránként a tejfölt. Puha, nem ragacsos tésztát gyúrunk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét tésztagombócot lisztezett munkalapon kinyújtjuk egy nagy tepsi méretére. Ráfektetjük a sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített, 200 fokos sütőben egyenként világosra sütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a forró pudingba. A tejszínt szintén keményre verjük, és ezt is belekeverjük.
Összeállítás:
Az egyik lapra rákenjük a krémet. Az 5 dl tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kemény habbá verjük és rákenjük a pudingos krémre. A másik lapot ráhelyezzük a hab tetejére. Hideg helyen hagyjuk pihenni pár órát, majd felszeleteljük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Ha magunk készítjük a tésztát, nem kell a tetejét előre felkockázni mert finom gyenge lesz a tészta és könnyen lehet szelni. Aki szereti, ha édesebb, még tehet hozzá cukrot. Tejszínt se fontos a krémre tenni, mert anélkül is finom lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »