Házi kifli recept

Hozzávalók:
- 2 kg liszt
- 1 liter tej
- 15-20 dkg zsír
- 10 dkg élesztő
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, megkelesztjük, majd háromszögekre vágjuk a kinyújtott tésztát és feltekerjük./Tekerés közben húzzuk a tésztát, mert akkor rétegesebb lesz./Tetejét tojással megkenjük és forró sütőben sütjük, míg nem lesz szép piros a teteje. Nagyon finom melegen kettévágva, margarinnal megkenve.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »