Házi kifli recept

Hozzávalók:
- 2 kg liszt
- 1 liter tej
- 15-20 dkg zsír
- 10 dkg élesztő
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, megkelesztjük, majd háromszögekre vágjuk a kinyújtott tésztát és feltekerjük./Tekerés közben húzzuk a tésztát, mert akkor rétegesebb lesz./Tetejét tojással megkenjük és forró sütőben sütjük, míg nem lesz szép piros a teteje. Nagyon finom melegen kettévágva, margarinnal megkenve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? szeptember 5. péntek
Lassan beköszönt az ősz, ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés az asztalon.
Tovább olvasom »