Tejes mini zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 20 g cukor
- 8 g só
- 300 ml tej
- 50 g vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
100 ml langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék cukrot és tejet.
Jól összedolgozzuk és legalább 15 percig dagasztjuk kézzel. Gombócot formálunk belőle és 2 órán át kelesztjük.
Kolbász formára sodorjuk, majd kb 30 g-os darabokat vágunk belőle és zsemlének formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és letakarva még 30 percet kelesztjük.
A tetejét alaposan lekenjük felvert tojás sárgájával és előmelegített sütőben 220 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük.
A sütő aljába egy edényben vizet teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »