Tejes mini zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 20 g cukor
- 8 g só
- 300 ml tej
- 50 g vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
100 ml langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék cukrot és tejet.
Jól összedolgozzuk és legalább 15 percig dagasztjuk kézzel. Gombócot formálunk belőle és 2 órán át kelesztjük.
Kolbász formára sodorjuk, majd kb 30 g-os darabokat vágunk belőle és zsemlének formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és letakarva még 30 percet kelesztjük.
A tetejét alaposan lekenjük felvert tojás sárgájával és előmelegített sütőben 220 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük.
A sütő aljába egy edényben vizet teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »