Tejes mini zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g friss élesztő
- 20 g cukor
- 8 g só
- 300 ml tej
- 50 g vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
100 ml langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék cukrot és tejet.
Jól összedolgozzuk és legalább 15 percig dagasztjuk kézzel. Gombócot formálunk belőle és 2 órán át kelesztjük.
Kolbász formára sodorjuk, majd kb 30 g-os darabokat vágunk belőle és zsemlének formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és letakarva még 30 percet kelesztjük.
A tetejét alaposan lekenjük felvert tojás sárgájával és előmelegített sütőben 220 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük.
A sütő aljába egy edényben vizet teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »