Szódabikarbónás zsemlék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 75 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet vegyesen is)
- 1 kis doboz tejföl, vagy natúr joghurt
- 2-2,5 tk só
- 1,5 mk szódabikarbóna
- 3 ek olaj vagy vaj
- magok ízlés szerint: lenmag, szezámmag, kölesmag, napraforgómag
- kb. 3,5 dl langyos víz
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót,a szódabikarbónát,majd minden hozzávalót belekeverünk. A vizet óvatosan adagoljuk. Lágyabb tésztát gyúrunk, ha picikét még ragadhat a kézhez.
Pihentetés nélkül 9 zsömlét formázunk belőle, tepsire tesszük, vízzel lespricceljük, és megszórjuk szezámmaggal.Azonnal lehet sütni, 200 fokon kb. 18 – 20 perc alatt készülnek el. Sütőnként változhat az érték.
Ha kisültek, tegyük rácsra őket és vízzel ismét spricceljük le.
Ebbe most került rozsliszt, hajdina liszt, tönköly liszt és sima búzaliszt is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.