Szódabikarbónás zsemlék recept

Hozzávalók:
- 75 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet vegyesen is)
- 1 kis doboz tejföl, vagy natúr joghurt
- 2-2,5 tk só
- 1,5 mk szódabikarbóna
- 3 ek olaj vagy vaj
- magok ízlés szerint: lenmag, szezámmag, kölesmag, napraforgómag
- kb. 3,5 dl langyos víz
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót,a szódabikarbónát,majd minden hozzávalót belekeverünk. A vizet óvatosan adagoljuk. Lágyabb tésztát gyúrunk, ha picikét még ragadhat a kézhez.
Pihentetés nélkül 9 zsömlét formázunk belőle, tepsire tesszük, vízzel lespricceljük, és megszórjuk szezámmaggal.Azonnal lehet sütni, 200 fokon kb. 18 – 20 perc alatt készülnek el. Sütőnként változhat az érték.
Ha kisültek, tegyük rácsra őket és vízzel ismét spricceljük le.
Ebbe most került rozsliszt, hajdina liszt, tönköly liszt és sima búzaliszt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »