Puffancs recept

Hozzávalók:
- 1 csésze víz
- 2 evőkanál vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 és 1/4 csésze liszt
- 1/4 csésze cukor
- 1 teáskanál só
- 1/2 csomag friss élesztő
Elkészítése:
Nem szöszöltem, mindent belevágtam anyukám kenyérsütőjébe, dagasztó programon elkészítettem a tésztát, majd még kelés előtt a nyújtólapra borítottam, melyet természetesen megliszteztem. A tetejét is liszttel szórtam, tiszta konyharuhával lefedve, kb másfél órán át kelesztettem.
Kelesztés után 4 részre egyforma részre kell osztani, formázni, majd újabb (minimum) 30 perc pihenő következik a konyharuha alatt. 180-190 fokosra kell előmelegíteni a sütőt. Felvert tojás sárgájával vékonyan megkentem a zsemlék tetejét. Aranybarnára sütöttem.
Évekig kerestem a tökéletes hamburgerzsemle receptjét, feladtam, maradtam a puffancsnál.
Ez a puffancs recept nem a szokásos, inkább kalácshoz hasonlító ízvilággal rendelkezik, kevésbé édes.
Hihetetlen méretű puffancsokat lehet varázsolni, ha türelmesek és ügyesek vagyunk.
A formázáshoz két kezem használom, miközben az óramutató járásával ellentétes irányban forgatom két tenyerem közt a bucit, az alsó részét mindig a buci alja felé terelem a kezemmel. Így kaphatunk szinte tökéletes golyót, melyet végül picit ellapíthatunk.
Ha nincs “CUP” mérőedényed:
1 cup víz=kb 240 ml
1 cup liszt=120 g
1 cup kristálycukor=200 g
1 cup porcukor=110 g
1 cup barnacukor=220 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »