Joghurtos zsemle – Panini allo yogurt recept

Hozzávalók:
- 200 g rétes liszt
- 100 g finom liszt
- 5 g friss élesztő
- 30 g natúr joghurt
- 8 g só
- 10 g cukor
- közel 150-170 ml langyos víz
- olíva olaj a lekenéshez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos vízzel és cukorral. A liszteket összeszitáljuk, összekeverjük a sóval és hozzáadjuk a joghurtot, az élesztős vizet, a maradék cukrot és a maradék vizet. Körülbelül 10 perc alatt összedolgozzuk, ragacsos tésztát kapunk így mindig csak egy kicsit lisztezzük.
1 órán át kelesztjük meleg helyen, majd körülbelül 40g-os zsemléket formázunk belőle lisztes kézzel. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd letakarva még 1 órán át kelesztjük. Lekenjük olíva olajjal és előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Vizet tegyünk alá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »