Hot-Dog buci recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg sima liszt
- 7,5 dkg budafoki élesztő
- 1/2 dl étolaj
- 1 teáskanál só
- csipet kristálycukor
- meleg víz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- szezámmag
Elkészítése:
Kézi dagasztásnál egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet k.cukrot és felöntjük egy kevés meleg vízzel.
Pár perc múlva mikor feljött az élesztő, beleöntjük az étolajat és összedolgozzuk az anyagokat. Ha kell, a vizet pótoljuk és szép simára, kissé lágyra, de gyúrhatóra dagasszuk a tésztát.
Meleg helyen letakarva legalább 1 órát pihentessük, kelesszük.
A tálból kivéve egy lisztezett deszkán kicsit meglapítjuk, késsel 16-18 egyenlő részre vágjuk, hosszúkás hot-dog formára hajtogatjuk, hengereljük és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmal és sóval, díszítésként vékonyan bevagdossuk és 15 percet hagyjuk pihenni.
180 fokon kb. 15-20 perc alatt (alsó-felső) szép aranybarnára sütjük.
Miután kihűlt, hosszában felvágjuk és ízlés szerint virslivel, sütőkolbásszal, felvágottal, Sonka-sajttal.. bármivel amit szeretünk, megtöltjük. Most én bécsi szelettel és csalamádéval szervíroztam.
Tipp:
Ezt a tésztát szoktam összedobni amikor lángost ennénk, annak is nagyon kiváló és finom!