Hamburger zsemlék recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- kb. 1- 1,5 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 22 dkg öregtészta (elhagyható, helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra)
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 g olaj vagy szoba hőmérsékletű vaj/margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
A tejfölt és 1 dl tejet meglangyosítunk 1 ek cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi tejfölt vagy vizet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk. Letakarjuk, és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk). Letakarva ismét 15 percet pihentetjük.
Kelesztés után 9 egyforma zsemlét formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarva duplájára kelesztjük. Lekenjük az 1 tojással, szezámaggal megszórjuk, és hideg sütőbe téve 180 fokra állítva a hőfokot kb. 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »