Hamburger zsemlék recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- kb. 1- 1,5 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 22 dkg öregtészta (elhagyható, helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra)
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 g olaj vagy szoba hőmérsékletű vaj/margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez - szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
A tejfölt és 1 dl tejet meglangyosítunk 1 ek cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi tejfölt vagy vizet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk. Letakarjuk, és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk). Letakarva ismét 15 percet pihentetjük.
Kelesztés után 9 egyforma zsemlét formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarva duplájára kelesztjük. Lekenjük az 1 tojással, szezámaggal megszórjuk, és hideg sütőbe téve 180 fokra állítva a hőfokot kb. 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

