Hamburger zsemlék recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- kb. 1- 1,5 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 22 dkg öregtészta (elhagyható, helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra)
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 g olaj vagy szoba hőmérsékletű vaj/margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
A tejfölt és 1 dl tejet meglangyosítunk 1 ek cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi tejfölt vagy vizet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk. Letakarjuk, és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk). Letakarva ismét 15 percet pihentetjük.
Kelesztés után 9 egyforma zsemlét formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarva duplájára kelesztjük. Lekenjük az 1 tojással, szezámaggal megszórjuk, és hideg sütőbe téve 180 fokra állítva a hőfokot kb. 15-20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »