Hamburger puffancs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
8 db-hoz:
- 50 dkg sima liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a tetejére
- 3 dl tej
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát.
Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.
Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.