Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamburger puffancs recept

Hamburger puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    8 db-hoz:

    • 50 dkg sima liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a tetejére
    • 3 dl tej
    • 1 tk só
    • 1 ek cukor
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 4 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

    A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát.

    Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.

    Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.

    Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

    Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.

    Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá