Hamburger puffancs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
8 db-hoz:
- 50 dkg sima liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a tetejére
- 3 dl tej
- 1 tk só
- 1 ek cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát.
Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket formás kis bucikká kerekítjük.
Mindet egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 30 percig kelesztjük.
Miután a bucik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »