Szlovák sörös kenyér recept
Hozzávalók:
- 500 g sima liszt
- 500 g rétes liszt
- 1,5 teáskanál só
- 0,5 l sör
- 1 kocka élesztő (42g)
- 1dl víz
- 1 evőkanál méz vagy cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl vízben felfuttatom a cukorral, majd összekeverem a többi hozzávalóval és dagasztom. Fél órán át kelesztem, majd újból dagasztom és újból pihentetem fél óráig. A tésztát 7 cipóra osztom és virágformát készítek belőle. A tetejét meglisztezem és fél óráig sütöm 200 fokos sütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

