Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilahagymás, diós kenyér recept

Lilahagymás, diós kenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 4 dkg élesztő
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 lapos evőkanál cukor
    • 1 lapos evőkanál só
    • 4 dl víz
    • marék dió
    • 1 kis fej lilahagyma

    Elkészítése:

    Egy kelesztőtálba öntjük a vizet, az olajat, a sót és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd lassan lisztet adagolunk hozzá és a robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk.

    A végén belegyúrjuk az apróra vágott lilahagymát és összetördelt diót is. Lefedjük a kelesztőtálat és a duplájára kelesztjük.

    Amíg kel beáztatjuk a pataki táltat.

    Amikor a kenyér megkelt átgyúrjuk és megformázzuk. Sütőpapírral béleljük a tálat, majd beletesszük a kenyeret.

    Vizes kézzel átsimítjuk, majd három vágást ejtünk a tetejét.

    Lefedjük és szét nagyra kelesztjük.

    Levesszük róla a fedőt, majd betoltjuk a sütőbe és 180 fokon 1 óra alatt szépre sütjük.

    Sütés után vízzel megspricceljük.

    Tipp:

    Ha nincs valakinek ilyen tálja akkor jó lesz egy fedeles edény is, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen rajta műanyag.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá