Lilahagymás, diós kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 lapos evőkanál cukor
  • 1 lapos evőkanál só
  • 4 dl víz
  • marék dió
  • 1 kis fej lilahagyma

Elkészítése:

Egy kelesztőtálba öntjük a vizet, az olajat, a sót és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd lassan lisztet adagolunk hozzá és a robotgép dagasztókarjával összedolgozzuk.

A végén belegyúrjuk az apróra vágott lilahagymát és összetördelt diót is. Lefedjük a kelesztőtálat és a duplájára kelesztjük.

Amíg kel beáztatjuk a pataki táltat.

Amikor a kenyér megkelt átgyúrjuk és megformázzuk. Sütőpapírral béleljük a tálat, majd beletesszük a kenyeret.

Vizes kézzel átsimítjuk, majd három vágást ejtünk a tetejét.

Lefedjük és szét nagyra kelesztjük.

Levesszük róla a fedőt, majd betoltjuk a sütőbe és 180 fokon 1 óra alatt szépre sütjük.

Sütés után vízzel megspricceljük.

Tipp:

Ha nincs valakinek ilyen tálja akkor jó lesz egy fedeles edény is, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen rajta műanyag.