Kenyér házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 1 csipet cukor
- 2 evőkanál olaj
- 6-7 dl forró víz(amennyit a liszt felvesz)
- fél dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatni cukros tejben. A lisztet, a sót,a cukrot,az olajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd ezután adunk hozzá annyi vizet, amennyit a tészta felvesz.
Ha megkelt a tészta, újra átgyúrjuk, lisztezett tepsibe tesszük és mehet a sütőbe. Akkor kell begyújtani a sütőt, ha betesszük a tésztát, hogy szépen megkeljen!
Sütés előtt, közben és után is lekenjük hideg vízzel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »