Kenyér házilag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 1 csipet cukor
- 2 evőkanál olaj
- 6-7 dl forró víz(amennyit a liszt felvesz)
- fél dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatni cukros tejben. A lisztet, a sót,a cukrot,az olajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd ezután adunk hozzá annyi vizet, amennyit a tészta felvesz.
Ha megkelt a tészta, újra átgyúrjuk, lisztezett tepsibe tesszük és mehet a sütőbe. Akkor kell begyújtani a sütőt, ha betesszük a tésztát, hogy szépen megkeljen!
Sütés előtt, közben és után is lekenjük hideg vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »