Kenyér (Dagasztás nélküli) recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 teáskanál só
- 300 ml víz
Elkészítés:
A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt. Egy fakanállal jól összekeverjük, majd egy zacskóval letakarjuk és hagyjuk így állni reggelig. Én este 7 kor kevertem össze az enyémet, kint hagytam a konyhapulton egész éjszakára, és reggel 8-kor estem neki.
Reggel levesszük róla a zacskót, és összeállítjuk a kenyérkét. Lisztezett deszkára borítjuk, meghintjük a tetejét is liszttel. Majd összehajtjuk oldalról félbe, fentről is félbe. Kenyér formára igazítjuk, a széleit alulra tűrjük, meghintjük liszttel. És hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva. Míg pihen a kenyér, addig előmelegítjük a sütőnket 200 fokra.
Egy fazekat előveszünk, aminek van teteje, vágunk bele sütőpapírt, betesszük melegedni. Ha letelt a fél óra, a kenyérkét óvatosan, mert az edény forró, belepottyantjuk. Rátesszük a fedelet és mehet a sütőbe sülni 40 percre. Ha nem elég piros a teteje 40 perc elteltével, akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre.
Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni. Egy ecsettel, vízzel vékonyan megkenjük, és hallgatjuk, ahogy finoman megrepedezik a héja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »