Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyér (Dagasztás nélküli) recept

Kenyér (Dagasztás nélküli)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 teáskanál só
    • 300 ml víz

    Elkészítés:

    A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt. Egy fakanállal jól összekeverjük, majd egy zacskóval letakarjuk és hagyjuk így állni reggelig. Én este 7 kor kevertem össze az enyémet, kint hagytam a konyhapulton egész éjszakára, és reggel 8-kor estem neki.

    Reggel levesszük róla a zacskót, és összeállítjuk a kenyérkét. Lisztezett deszkára borítjuk, meghintjük a tetejét is liszttel. Majd összehajtjuk oldalról félbe, fentről is félbe. Kenyér formára igazítjuk, a széleit alulra tűrjük, meghintjük liszttel. És hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva. Míg pihen a kenyér, addig előmelegítjük a sütőnket 200 fokra.

    Egy fazekat előveszünk, aminek van teteje, vágunk bele sütőpapírt, betesszük melegedni. Ha letelt a fél óra, a kenyérkét óvatosan, mert az edény forró, belepottyantjuk. Rátesszük a fedelet és mehet a sütőbe sülni 40 percre. Ha nem elég piros a teteje 40 perc elteltével, akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre.

    Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni. Egy ecsettel, vízzel vékonyan megkenjük, és hallgatjuk, ahogy finoman megrepedezik a héja.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá