Kendermaglisztes kenyér recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl víz
- 3 ek útifű maghéj
- 8 dkg kendermagliszt
- 4 dkg lenmagliszt
- 4 dkg tökmagliszt
- 3 ek szezámmag/lenmag/tökmag/napraforgómag
- 1 tk méz
- 3 ek kókuszolaj
- 1 marék szárított paradicsom
- néhány levél medvehagyma apróra vágva
- 1 púpos tk só
Elkészítése:
Egy hosszúkás kenyérsütő formát béleljünk ki sütőpapírral. (Az enyém kb. 20 centis.)
Vegyítsük össze a száraz hozzávalókat: a liszteket, útifű maghéjat, szezámmagot, sót, valamint az apróra vágott szárított paradicsomot és medvehagymát. Egy másik tálban a tojásokat habverővel verjük kissé habosra, majd adjuk hozzá a mézet és a kókuszolajat. Verjük tovább, míg egynemű lesz a massza. Ezután keverjük össze a száraz résszel, majd a vizet is adjuk hozzá, és alaposan dolgozzuk össze.
Tegyük félre 10-15 percre, amíg a tészta kicsit besűrűsödik. Ezután kanalazzuk az előkészített formába, szórjuk a tetejére a magokat, és süssük 175 fokon 50 percig. A sütőből vegyük ki, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A kendermaglisztes kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »