Kendermaglisztes kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 3 ek útifű maghéj
  • 8 dkg kendermagliszt
  • 4 dkg lenmagliszt
  • 4 dkg tökmagliszt
  • 3 ek szezámmag/lenmag/tökmag/napraforgómag
  • 1 tk méz
  • 3 ek kókuszolaj
  • 1 marék szárított paradicsom
  • néhány levél medvehagyma apróra vágva
  • 1 púpos tk só

Elkészítése:

Egy hosszúkás kenyérsütő formát béleljünk ki sütőpapírral. (Az enyém kb. 20 centis.)

Vegyítsük össze a száraz hozzávalókat: a liszteket, útifű maghéjat, szezámmagot, sót, valamint az apróra vágott szárított paradicsomot és medvehagymát. Egy másik tálban a tojásokat habverővel verjük kissé habosra, majd adjuk hozzá a mézet és a kókuszolajat. Verjük tovább, míg egynemű lesz a massza. Ezután keverjük össze a száraz résszel, majd a vizet is adjuk hozzá, és alaposan dolgozzuk össze.

Tegyük félre 10-15 percre, amíg a tészta kicsit besűrűsödik. Ezután kanalazzuk az előkészített formába, szórjuk a tetejére a magokat, és süssük 175 fokon 50 percig. A sütőből vegyük ki, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.