Házi kenyér lenmaggal recept

Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 3 ek kefir vagy joghurt
- 1 és 1/2 kk só
- 1/2 ek cukor
- 2 ek olaj
- 2 ek burgonya pehely
- 3 ek frissen őrölt lenmag
- 3 ek búzakorpa
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly vagy Graham liszt
- 35dkg fehérliszt
- 1 ek sikér
- 1 tasak szárított élesztő
Elkészítése:
A vizet beleöntjük a kenyérsütőgép formába, beletesszük a kefirt, az olajat. A tartály egyik oldalába a cukrot, a másikba a sót tesszük. Mehet bele a liszt keverék, amit szépen elsimítunk, hogy a folyadék ne találkozzon az élesztővel. A lisztre szórjuk az élesztőt. 1 óra 18-20 perces programra állítjuk gépet, nekem ez az egyes program, nem kell előmelegítés. Én egy 10 perc után beleszoktam nézni és egy fakanállal besegítek a kavarásba és ellenőrzöm a tészta állagát.
Sztori: Tavaly a névnapomra a férjemtől kaptam egy kenyér sütőgépet, ez október 23 volt. Azóta csak házi kenyeret eszünk. Volt egy két sikertelen próbálkozás, de nem adtam fel, kikísérleteztem ezt a nagyon finom kenyeret. Karácsonyra a két lányom és anyukám is kenyér sütőt kapott ajándékba. Azóta ők is otthon sütik a kenyeret.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »