Házi kenyér lenmaggal recept

Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 3 ek kefir vagy joghurt
- 1 és 1/2 kk só
- 1/2 ek cukor
- 2 ek olaj
- 2 ek burgonya pehely
- 3 ek frissen őrölt lenmag
- 3 ek búzakorpa
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly vagy Graham liszt
- 35dkg fehérliszt
- 1 ek sikér
- 1 tasak szárított élesztő
Elkészítése:
A vizet beleöntjük a kenyérsütőgép formába, beletesszük a kefirt, az olajat. A tartály egyik oldalába a cukrot, a másikba a sót tesszük. Mehet bele a liszt keverék, amit szépen elsimítunk, hogy a folyadék ne találkozzon az élesztővel. A lisztre szórjuk az élesztőt. 1 óra 18-20 perces programra állítjuk gépet, nekem ez az egyes program, nem kell előmelegítés. Én egy 10 perc után beleszoktam nézni és egy fakanállal besegítek a kavarásba és ellenőrzöm a tészta állagát.
Sztori: Tavaly a névnapomra a férjemtől kaptam egy kenyér sütőgépet, ez október 23 volt. Azóta csak házi kenyeret eszünk. Volt egy két sikertelen próbálkozás, de nem adtam fel, kikísérleteztem ezt a nagyon finom kenyeret. Karácsonyra a két lányom és anyukám is kenyér sütőt kapott ajándékba. Azóta ők is otthon sütik a kenyeret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »