Graham kenyér recept

Hozzávalók:
- 330 ml víz (langyos)
- 1 ek napraforgó olaj
- 45 dkg liszt
- 15 dkg graham-liszt
- 25 dkg burgonya (főzve)
- 1.5 ek cukor
- 4 kávéskanál só
- 22 g élesztő
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral. Beleöntjük az olajat.
A lisztbe mélyedést csinálunk, beleöntjük az élesztős vizet, sót, majd a főtt, összetört burgonyát. Jól összegyúrjuk, és szép sima tésztát dagasztunk.
Letakarva kelesztjük kb. 1 órát. Kelesztés után átgyúrjuk. Majd papírral bélelt formába helyezzük, tetejét bevagdaljuk, és amíg a sütő melegszik, hagyjuk megint kelni.
180 fokon sütjük kb. 35-40 percet (tűpróbáig)
Tipp:
Készíthetjük kenyérsütő gépben is, természetesen, akkor legalább 3-4 óra, viszont semmi dolgunk nincs vele, mint bekészíteni az alapanyagokat a gépbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »