Graham kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Graham kenyér

Hozzávalók:

  • 330 ml víz (langyos)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg graham-liszt
  • 25 dkg burgonya (főzve)
  • 1.5 ek cukor
  • 4 kávéskanál só
  • 22 g élesztő

Elkészítése:

A langyos vízben elkeverjük az élesztőt a cukorral. Beleöntjük az olajat.

A lisztbe mélyedést csinálunk, beleöntjük az élesztős vizet, sót, majd a főtt, összetört burgonyát. Jól összegyúrjuk, és szép sima tésztát dagasztunk.

Letakarva kelesztjük kb. 1 órát. Kelesztés után átgyúrjuk. Majd papírral bélelt formába helyezzük, tetejét bevagdaljuk, és amíg a sütő melegszik, hagyjuk megint kelni.
180 fokon sütjük kb. 35-40 percet (tűpróbáig)

Tipp:

Készíthetjük kenyérsütő gépben is, természetesen, akkor legalább 3-4 óra, viszont semmi dolgunk nincs vele, mint bekészíteni az alapanyagokat a gépbe.