Foszlós kenyér recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
2 dl langyos tejben elkeverünk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztbe kis mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot és az olajat, majd hozzáadjuk a sót. Amint az élesztő menekülni akar a bögréből, beleborítjuk a lisztes egyvelegbe, és addig gyúrjuk a tésztát, míg szép, sima és rugalmas nem lesz.
A kelesztést egy lapos tepsin végezzük, sütőpapíron. 1 óra elteltével a kenyérre vágjunk 4 csíkot, majd kelesszük még további fél órát. A sütőben először 1-es-2-es fokozaton sütjük, hogy kelhessen még, azután 200°C-on még kb. 50 percig sütjük.
Konkrétan egy kis cipó lett belőle, kicsit kalács jellegű, istenien foszlós, puha, és a héja ropog.
Tipp:
Én a gyúrás részét régebben kézzel végeztem, de a munkafolyamat a felére csökkenthető kenyérdagasztó géppel, ma már én is azt használom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »