Foszlós kenyér recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
2 dl langyos tejben elkeverünk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztbe kis mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot és az olajat, majd hozzáadjuk a sót. Amint az élesztő menekülni akar a bögréből, beleborítjuk a lisztes egyvelegbe, és addig gyúrjuk a tésztát, míg szép, sima és rugalmas nem lesz.
A kelesztést egy lapos tepsin végezzük, sütőpapíron. 1 óra elteltével a kenyérre vágjunk 4 csíkot, majd kelesszük még további fél órát. A sütőben először 1-es-2-es fokozaton sütjük, hogy kelhessen még, azután 200°C-on még kb. 50 percig sütjük.
Konkrétan egy kis cipó lett belőle, kicsit kalács jellegű, istenien foszlós, puha, és a héja ropog.
Tipp:
Én a gyúrás részét régebben kézzel végeztem, de a munkafolyamat a felére csökkenthető kenyérdagasztó géppel, ma már én is azt használom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »