Foszlós kenyér recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
2 dl langyos tejben elkeverünk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd meleg helyen hagyjuk felfutni. A lisztbe kis mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a joghurtot és az olajat, majd hozzáadjuk a sót. Amint az élesztő menekülni akar a bögréből, beleborítjuk a lisztes egyvelegbe, és addig gyúrjuk a tésztát, míg szép, sima és rugalmas nem lesz.
A kelesztést egy lapos tepsin végezzük, sütőpapíron. 1 óra elteltével a kenyérre vágjunk 4 csíkot, majd kelesszük még további fél órát. A sütőben először 1-es-2-es fokozaton sütjük, hogy kelhessen még, azután 200°C-on még kb. 50 percig sütjük.
Konkrétan egy kis cipó lett belőle, kicsit kalács jellegű, istenien foszlós, puha, és a héja ropog.
Tipp:
Én a gyúrás részét régebben kézzel végeztem, de a munkafolyamat a felére csökkenthető kenyérdagasztó géppel, ma már én is azt használom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »